Festival FOTO WIEN Atelier Augarten

Foto: Lorenz Seidler
Pogled na razstavi



 Atelier Augarten
Vhod v Atelier Augarten
Foto: (c) Karl Schöndorfer

Foto Wien, festival fotografije


Centrala festivala: Scherzergasse 1A, 1020 Wien

10.-27. marec 2022, dnevno od 11:00 do 19:00 ure, prost vstop

Svečana otvoritev 9. marca od 17:00 do 21:00 ure, pozdravni nagovori ob 19:00 uri


V mesecu marcu je ves Dunaj v znamenju fotografije: na 140 razstavnih prostorov in preko 300 prireditev je medij fotografije v centru pozornosti.

Programski partnerji so muzeji, razstavne hiše, galerije, umetnostne univerze, reportaže in modna fotografija. Festival organizira KUNST HAUS WIEN.

Razstave v centrali festivala v Atelier Augarten je kuratirala Verena Kaspar-Eisert. Sta dve osrednji točki tega festivala: Fotografinje v fokusu se posveča posebnim dosežkom žensk. Druga točka se imenuje: Rethinking Nature/Rethinking Landscape, ki se osredotoča na dojemanje narave in pokrajine. Pozicije iz umetnostne fotografije, dokumentarne-, reportažne in modne fotografije vidimo lahko v okviru posameznih predstavitev ali kot tematske skupinske razstave povsod na Dunaju.

Festivalska centrala v Atelier Augarten je središče FOTO WIEN, kjer so predavanja in diskusije ter razstav k težiščnim temam.

Simpozij "Kakšen material imaš?" poteka 18. in 19. marca 2022. Kot rečeno je 140 progtamskih partnerjev. Otvoritve posamičnih razstav, vodstva po razstavah, diskusije, in obiski v studijih se dogajajo ves čas trajanja festivala.

FOTO WIEN je odpadla zaradi pandemije v letu 2021 in bila prestavljena v leto 2022. Obstoji tudi že datum za naslednje leto: 08. do 26.03. 2023.

Foto Wien  programski zvezek se najde na sledečih naslovih: #fotowien.at, www.facebook.com/FOTOWIEN.Festival, www.instagram.com/foto wien/



Foto: Lorenz Seidler
Pogled na razstavi


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Donauturm/Stolp ob Donavi#Wien

Ringstrasse/Prstan, Mestna hiša #Dunaj

Stephansdom/Stolnica sv.Štefana/#Wien