Sprejem ob 25.obletnici Slovenije#Wien

Sprejem na Dunaju 
ob 25.-obletnici Slovenije 

V tem tednu je slovensko veleposlaništvo na Dunaju v prostorih Industrijskega združenja Avstrije (Industriellen Vereinigung) priredilo sprejem ob 25. obletnici slovenske države. Pozdravni govor je imel
veleposlanik Slovenije na Dunaju gospod dr. Rahten Andrej in predstavnik Slovenije pri OSZE gospod Danilo Benedičič.


Veleposlanik Slovenije na Dunaju dr.Andrej Rahten in predstavnik Slovenije pri
OSZE* Danilo Benedičič pri pozdravnem nagovoru udeležencev sprejema
Briške češnje za dunajske goste
Glasbeniki iz Slovenije

*OSZE je organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi in šteje 57 držav, med njimi 47 držav Evropskega sveta (vključno Švico)

Glasbeni okvir prireditve je pripravila jazz-zasedba godbe na pihala Slovenske vojske. Promovirali smo slovenski turizem, gostje pa so bili postreženi s pršutom (prispeval ga je Zlatko Mavrič iz Medane v Goriških Brdih) in domačim sirom iz Slovenije kot tudi s češnjami iz Goriških Brd. Posebej so hvalili  rdeči merlot, nekateri pa so se bolj navduševali za belo vino.

Delegacija iz Goriških Brd je v mestni hiši dunajskemu županu dr. Michaelu Häuplu predala košaro z briškimi češnjami in s tem simbolično obnovila tradicijo, kajti češnje iz te pokrajine so že pred 100 leti prihajale na Dunaj.

Časopis Der Standard je v sobotni izdaji  na dveh straneh objavil zgodovino nastanka  slovenske države, katere nastanek praznujemo v Sloveniji 25. junija. Proglasitev  Slovenije kot samostojne države je izzvala 27. junija 1991 leta 10 dnevno vojno za neodvisnost Slovenije, ki je bila zelo rizkantna, se je pa za nas dobro končala. Nič ni bilo več tako kot prej.





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Donauturm/Stolp ob Donavi#Wien

Ringstrasse/Prstan, Mestna hiša #Dunaj

Stephansdom/Stolnica sv.Štefana/#Wien