viennacontemporary#Wien

Marx Halle Wien
Karl Farkas-Gasse 19, 1030 Wien

 viennacontemporary
sejem sodobne umetnosti
www.viennacontemporary.at

21.-24.september 2017

3. viennacontemporary prodajna razstava za sodobno umetnost v Marx-
halah (nekdanje klavnice! na Dunaju) predstavlja več kot 110 galerij iz
vzhoda in zahoda (skupno iz 27 držav), 5 posebnih prezentacij, razgovorov z mednarodnimi eksperti za umetnost, vodstev po sejmu, pa tudi programov za družine.

Sodeluje 500 umetnikov, dobimo tudi mnogo informacij o mladih in etabliranih umetnikih. Posebne razstave na tem sejmu so še zona1
solo in skulptura, Nordic Highlights ter fokus, kjer je poudarek na Madžarski, katero zastopajo številne galerije, letos mnoge šele prvič.
Galerije iz Danske, Finske in Švedske tvorijo Nordic Highlights. Obstoji
tudi program filmov številnih mednarodnih umetnikov, od katerih so izbrali najboljšega s pomočjo MUMOKa, muzeja za moderno umetnost na Dunaju. Razgovori in diskusije ter posredovalni program z vodstvom po razstavi po izbranih temah nam omogočajo dostop do umetnosti za vse starostne skupine.

Iz Avstrije so zastopane vse znane in velike galerije, pa tudi muzeji kot so Die Angewandte (uporabna umetnost), Kunsthalle Krems, Kunsthalle Wien, nova in nastajajoča Deželna galerija iz spodnje Avstrije (Niederösterreich).

Od slovenskih galerij sta zastopani Galerija Škuc, kjer je posebej lepa
slika Matjaža Andraža Vogrinčiča, nastala iz številnih izgorelih vžigalic, ter
P74 galerija . Obe imata materialno podporo slovenske države. pozna se jim, da se ni treba truditi za prodajo svojih razstavljenih slik. Važno je sodelovati!

Galerija H.A.N.:Wock Jang Cheung: Dolgo potovanje 2013, foto M. Majcen

Popolnoma drug veter veje, ko se pogovarjaš s privatnimi galerijami, ki si morajo same plačati vse stroške. "Želite mi srečo!" so me na koncu razgovora zaprosile lastnice galerije Nadja Vilenna iz Belgije, ki zastopa  japonsko umetnico s skulpturami Suchan Kinoshita in predstavnica galerije H.A.N. iz Seoula, Južna Koreja. Po 11 urnem letu je s s svojimi umetninami pristala na Dunaju. Močno upa, da bo mnogo slik in skulpturo
prodala, saj je udeležba na Viennacontemporary precejšen strošek.

Inda Gallery: M. van Arkel: reliefna slika iz silikona 2017, foto M. Majcen

Od številnih madžarskih galerij, ki se do sedaj niso udeleževale viennacontemporary v takem številu, mi je bila zelo všeč "Inda Gallery" iz Budimpešte. Zastopa švedskega umetnika Matthiasa van Arkela z večimi reliefnimi slikami, narejenih iz silikona. Lastnik galerije, je prepričan, da ne bo imel težav s prodajo svojih razstavljenih slik, tudi na drugih sejmih je dobro prodajal.

Že danes, po tiskovni konferenci je bilo videti, kako prihajajo številni ljubitelji umetnisti, ki si želijo zagotoviti najlepše primerke za svojo zbirko.
V lanskem letu je bilo 28.000 obiskovalcev, upajo, da bo ta številka letos presežena.

Sejem je odprt v četrtek in petek od 11. do 19. ure, v soboto in nedeljo pa od 11. do 18. ure. Cena za dnevno vstopnico je 15 evrov, vstopnica kupljena preko interneta je 9 evrov. toliko stanejo tudi vstopnice za upokojence in študente.

Prometna povezava je pomembna, saj so Marxove hale precej oddaljene od centra Dunaja. S tramvajem št. 71 (postaja St. Marx) ali št.18 (postaja
Viehmarktgasse), U3 podzemna do Schlachthausgasse, nato tri postaje s tramvajem št. 18, avtobus št.74A (postaja Viehmarktgasse) in še S-Bahn
(mestna železnica): S7 (postaja St. Marx).

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Donauturm/Stolp ob Donavi#Wien

Ringstrasse/Prstan, Mestna hiša #Dunaj

Stephansdom/Stolnica sv.Štefana/#Wien