Vienna Contemporary#Wien

VIENNACONTEMPORARY
od 27. do 30. septembra 2018

27.09., 28.09. in 29.9.: od 12. do 19. ure
30.09.: od 12. do 18. ure



Marx Halle Wien

Keramične glave umetnice Maen Florin na razstavnem prostoru
Nadja Vilenne iz Liege iz Belgije
Foto: M.Majcen
Sejem za sodobno umetnost na Dunaju Viennacontemporary je odprt! Razstavlja 118 galerij in inštitucij iz 27 držav, na ogled je pet posebnih prezentacij, razgovori z znanimi umetniškimi eksperti, vodenji po razstavi, programom za družine ter še mnogi drugi dogodki. Za podrobne informacije si poglejte spletno stran www.viennacontemporary.at.

Velik areal Marx Halle je razdeljen na posamezne cone, ki imajo nekaj enotnega. Na primer Zone1, kjer razstavljajo mladi avstrijski umetniki, vsi
stari manj kot 40 let.
Explorations - raziskovanja - prikazuje izbrane galerije, ki se odlikujejo po širokem umetniškem spektru in odlični kvaliteti ter nekonvencionalnih
pristopih do obravnavanih tem.

Letos je osrednja država (fokus ) na Armeniji, kjer se moderna umetnost 
šele razvija. Izbrali so tudi umetnico, ki je dobila nagrado Artproof 
producijsko štipendijo za fotografijo, dotirano s 5000 evrov.
Poleg že omenjene nagrade sta bili podeljeni še dve nagradi: Q21 viennacontemporary Artist-in-Residence in EIKON (mednarodna revija za fotografijo in medijsko umetnost) sta podelila štipendijo za bivanje v okviru umetniškega programa Q21 v MuseumsQuartier na Dunaju. To pomeni, da dobitnik lahko 1 mesec živi na Dunaju in si pri tem ogleda delo umetnikov v 9 umetniških ateljejih. To nagrado je dobil Valter Ventura, katerega dela so razstavljena v Kubik Galleryji, PT.
Treja nagrada je BILDRECHT SOLO AWARD: to nagrado  dobita skupaj
umetnik in galerija, kjer razstavlja, vsak po 2000 evrov. Dobitnica je Nana Mandl zastopana z Galerie Lisa Kandlhofer iz Dunaja.

Galerija Thaddaues Ropac: Daniel Richter
unpässliche Minderheiten, 2015 (nezdrave manjšine)
Foto: M.Majcen
Posebno razstavo 2018 ima Corporate Collection/ Art Collection Deutsche Telekom. Kuratorji so se odločili za fokus na sodobno umetnost iz vzhodne in južnovzhodne Evrope. Deli te razstave so bili prikazani že v Berlinu, Bakarešti, Varšavi in Zagrebu.

K posebni razstavi spada še Nevidni muzej/ Nadikhuno muzeomos iz Slovaške, katerega je organizirala ERSTE Stiftung (Dunajska banka).
Tu razstvlja  pet umetnikov.

Living image predstavlja filme in videoprezentacije 2018, ki jih je podprl
Bundeskanzleramt Avstrije (vlada republike Avstrije).

Javna prometna sredstva do Halle Marx: tramvaj št. 71 (St. Marx) in št. 18 (postaja Viehmarktgasse ali St. Marx). U-Bahn (metro): U3 -postaja
Schlachthausgasse ali Erdberg, avtobus št. 74A(postaja Viehmarktgasse)S-Bahn: S7 (St.Marx)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Donauturm/Stolp ob Donavi#Wien

Ringstrasse/Prstan, Mestna hiša #Dunaj

Stephansdom/Stolnica sv.Štefana/#Wien