Grace Bumbry#Wien

Avstrijska nagrada za glazbeno gledališče 2017

Cocktail sprejem za Grace Bumbry

Grace Bumbry z zlatim Schikanedrom, nagrado za njeno
življensko delo, na levi Serafin, na desni Ebner, organizatorji
Avstrijske nagrade za glazbeno gledališče
V Augartnu- manufakturi za izdelavo dragocenega porcelana, je bil včeraj zvečer 1.junija sprejem v čast Grace Bumbry, ki bo na slovesnosti za podelitev Avstrijske nagrade za glazbeno gledališče za leto 2017 
25. junija dobila nagrado za njeno življensko delo v obliki pozlačene porcelanaste figure imenovane "zlati Schikaneder" (Šikaneder).

Direktor manufakture Augarten Thomas König je povedal, da je le-ta že 300 let tesno povezana s kulturno sceno Avstrije. Zlati Schikaneder je figura Papagena iz Mozartove opere "Čarobna piščal", ki so jo izdelali v tem podjetju in ki tako nadaljuje to kulturno tradicijo. 

Organizator nagrade K.M. Ebner je povedal, da je izročitev te nagrade operni zvezdi svetovnega slovesa Grace Bumbry posebna čast za Avstrijo in bo tako predstavljala v svetu avstrijsko kulturno sceno. Sprejemu so prisostvovale številne znane osebnosti iz avstrijskega družabnega življenja.

Grace Bumbry  šopkom in darilom firme Augarten
O Grace Bumbry

Ameriška pevka je bila rojena leta 1937 v St.Louis (Missouri, USA). Študirala je petje na Bostonski univerzi, na Nordwestern University (Illinois) in na Music Academy of the West in Santa Barbara v Kaliforniji.
Svojo mednarodno slavo je dosegla že leta 1961, ko je pela v Nemčiji na
Bayreutskem opernem festivalu v vlogi Venere v Wagnerjevi operi "Tannhäuser". Od leta 1997 ni več nastopala v opernih produkcijah, nastopala je na večerih pesmi in arij. Leta 2010 pa je zopet nastopila v Parizu v operi "Treemonisha" na pariškem "Theatre du Chatelet". 2013
leta je nastopila v Dunajski operi v vlogi grofice v Čajkovskega operi "Pikova dama".
Na berlinski Umetnostni univerzi je ustanovila Vokalno in operno akademijo, deluje kot pedagoginja v različnih mojstrski delavnicah in kot juror pri različnih pevskih tekmovanjih. Razen tega je častna doktorica na 
Univerzi Missouri, v St. Louisu in na Ebner-Rust-College Holly Springs (Missouri). Decembra 2009 jo je za življensko delo odlikoval ameriški predsednik Barack Obama z nagrado "The Kennedy Center Honors".

Košara za piknik z dragocenim porcelanom iz Augartna

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Donauturm/Stolp ob Donavi#Wien

Ringstrasse/Prstan, Mestna hiša #Dunaj

Stephansdom/Stolnica sv.Štefana/#Wien